Kilo vermeniz için 5 komik yöntem

Bu öneriler bildiğiniz diyet tavsiyelerinden çok farklı! Fark etmeden zayıflamanın sihirli yolları…

İşte farkına bile varmadan kilo vermenin 5 ilginç yöntemi…

Kumandayı saklayın
Hareketsizlik, aşırı kilonun en yakın arkadaşıdır. Zaten tüm gün iş yerinde hareketsiz kalan vücudunuzu bir de eve geldiğinizde televizyon karşısında mayıştırırsanız vücudunuz fazla kiloları ve yağları depolamaya meyilli olacaktır. Bu nedenle evinizde en ufak bir fırsatta bile hareket alanı yaratın. Örneğin televizyonunuzun kumandasını saklayın; kanalı değiştirmek veya sesi kısmak istediğinizde kalkıp hareket ediyor olun. 

Tabak çanağınızı küçük alın
Porsiyonlarınızın büyüklüğü kilolarınızın fazlalığı ile tamamen paralel olarak artar veya azalır. Kocaman bir tabağın içinde porsiyonun küçüklüğünü ayarlamak tahmin edebileceğinizden çok daha zordur. Siz farkında olmadan az yediğinizi zannedip gereğinden fazla yiyecek tüketiyor olabilirsiniz. Bu nedenle işi garantiye almak adına tabak, çanak, bardak, kap gibi mutfak malzemelerinizin boyutlarını küçük olarak almanız, porsiyonlarınızın da küçülmesine yardımcı olacaktır.

Acı yiyin
Hem lezzetli bir yemek yemeyi, hem de çabuk doymayı kim istemez ki? Yemeğinizi hazırlarken içine otlar veya baharatlar katmak ekstra lezzet ve aroma sağlayacaktır. Ayrıca daha hızlı bir şekilde doymanıza ve bu şekilde çok fazla yiyecek tüketmemenize yardımcı olacaktır. Bu konularda yapılan araştırmalarda baharatlı, özellikle acılı yiyeceklerin, yendikten 3 saat sonra, metabolizma oranını yüzde 5 ila 8 arasında arttırdığını ortaya çıkarmış.

Otobüste ayakta gidin
Üşengeçlik de aynı hareketsizlik gibi kilo alma yolundaki en büyük etkenlerdendir. Örneğin otobüs yolculukları… Hepimiz isteriz elbet kendimize oturacak bir yer bulup, rahat rahat yolculuk etmeyi; ayakta kalmaya üşeniriz. Ama eğer gerçekten kilo vermek ve formunuzu korumak istiyorsanız bazı disiplinlere ihtiyacınız olacak. Otobüste yerinizi başkalarına vermek ve yolculuğunu ayakta yaparak 1 saatte 15 kalori yakmak gibi…

Suyunuzu buzlu için
Kış günü sizi hasta etmek istemeyiz, o yüzden bu önerimizi biraz dikkatli uygulamanızda fayda var. Peki neden buzlu su? Çünkü soğuk su, midenizde ısıtılmak ister ve bu şekilde vücudunuzun ekstra kalori yakmasına yardımcı olur. Bu durum sadece 16 fl oz’de 17.5 kaloriye denk gelir. Ama sağlığımız için bolca su içmemiz gerektiği düşünülürse bu yakılan kalori miktarı hiç de küçümsenmeyecek bir boyuta ulaşır.

VEKA MEDYA

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Bize her türlü görüşünüzü hemen iletebilirsiniz..

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu