Türkiye 'Tavuk Döneri' Seviyor

Türk halkı tarafından uzun zamandır sevilen ve tercih edilen geleneksel bir lezzet olan 'Tavuk Döner', sağlıklı, lezzetli, aynı zamanda ekonomik oluşuyla her yaş grubu tarafından sevilerek tüketiliyor. 

Tavuk döner gibi birbirinden lezzetli ve farklı yemek çeşitlerine imkân tanıyan tavuk etinin tüketimi 90'lı yıllardan bu yana artış gösteriyor. Türkiye kişi başı toplam et tüketimi olan 37,5 kg'ın 23 kg'ını kanatlı eti, 22 kg'ını ise tavuk eti oluşturuyor. Tavuk eti, Türk halkının beslenmesi için önemli olan hayvansal proteine daha kolay ve uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlıyor.

Türk halkının severek tükettiği tavuk etinin faydaları saymakla bitmiyor. Protein deposu olan tavuk eti özellikle çocukların gelişim döneminde ve anne adaylarının beslenmesinde önemli bir yer tutuyor. Kalp dostu olarak koroner kalp hastalıkları riskini önemli ölçüde azaltıyor. İçeriğindeki vitaminler her yaş grubu için vücudun gelişimine ve bağışıklık sisteminin korunmasına destek oluyor. Liflerinin kısa olmasından dolayı kolay sindirilebilen ve hazmı kolay bir besin olan tavuk eti sıcak, soğuk tüketim seçeneği ve pratik olması nedeniyle de sıkça tercih edilen besinler arasında yer alıyor.

Kişi başına tüketilen etin %61'i kanatlı eti

Sağlıklı ve lezzetli olmasının yanı sıra ekonomik bir besin kaynağı olması nedeniyle de sıklıkla tercih edilen tavuk etinin Türkiye'deki tüketimi 90'lı yıllardan bu yana büyük oranda artış gösterdi. 1990 yılında kişi başı toplam beyaz et tüketimi kişi başı 3,8 kg iken, 2000 yılında bu rakam 10,9 kg'a, 2015 yılında ise 23 kg'a ulaştı. Türkiye kişi başı toplam et tüketimi olan 37,5 kg'ın 23 kg'ını kanatlı eti, 22 kg'ını ise tavuk eti oluşturuyor.

Daha sağlıklı ve daha dengeli bir beslenme için büyük önem taşıyan tavuk etinin tüketiminin önümüzdeki dönemde de artışını sürdüreceği ve 2025 yılında kişi başı kanatlı eti tüketimini 30 kg seviyelerine çıkacağı öngörülüyor.

VEKA MEDYA

Dijital Medya Yayıncılığı | Tanıtım Yazısı | Backlink | PR hizmetleri | Medya Planlama | SEO | TV Film Program Yapım | E-posta: vekamedya@gmail.com | Web: www.vekamedya.com

Yorum Gönder

Bize her türlü görüşünüzü hemen iletebilirsiniz..

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu